Expositie 8 juni om 14:00 tot 20:00 uur te Amsterdam

Over mij

Gert Willem Haasnoot

Mijn naam is Gert Willem Haasnoot en ik hou van de rafelrandjes en de intensiteit van het leven. En van vrijheid en creativiteit; daar schuilt schoonheid in.

In een samenleving die wil organiseren en controleren ben ik op zoek naar de vrije geesten, naar zij die er niet bij horen en naar de vrije ruimtes van de stad. Hippies, kunstenaars, nachtbrakers, verslaafden, graffiti; ik fotografeer het graag. Streetart past daar natuurlijk uitstekend in. Als oud-portier en medewerker bij het Leger des Heils ken ik de andere kant van de samenleving, daar waar de regels niet meer zo gelden.

Bekijk mijn andere werken op mijn persoonlijke website

De serie Streetshots is spontaan ontstaan vanuit de omzwervingen die ik maak door de straten van Europese steden, waarbij ik op zoek ga naar interessante streetart. Op muren vermengen graffiti, posters, wind, regen en zon zich in de loop van de tijd tot spontane readymades die ik vastleg en transformeer naar kunstwerken.

Ik hoop daarbij dat de mensen die deze streetart van Streetshots.com kopen ook geloven in die kracht van vrijheid en creativiteit en kiezen voor de intensiteit en de rafelrandjes van het leven. Daar waar het leven spannend wordt.

‘Zij die dansen, worden voor gek verklaard door hen die de muziek niet horen.’

Friedrich Nietzsche