Expositie 8 juni om 14:00 tot 20:00 uur te Amsterdam

Amsterdam streetart in je eigen huis of op kantoor

Straatkunst in Amsterdam is een dynamisch en kleurrijk onderdeel van de stedelijke cultuur. De stad staat bekend om haar rijke artistieke geschiedenis, en dit strekt zich uit tot de muren en straten waar graffitikunstenaars en muralisten hun creativiteit de vrije loop laten.
Bud
Lekker Hollands
Boemannetjes
Collage
Who is afraid of Red, Yellow and Black
Stiekem gedanst
Punk
Feminisme
Barok
In the wild
Lief doen
Protest
Say Yes
Mensen deugen
Not so fluffy
ZAAP
I can’t breathe
Gabber
Charlotte
Odin
Cobain
Sartre
Help me?!
Roy
De wijk De Jordaan is bijvoorbeeld beroemd om zijn schilderachtige grachten en smalle straatjes, maar ook om de prachtige muurschilderingen die veel van de gebouwen sieren. Deze kunstwerken variëren van abstracte ontwerpen tot gedetailleerde portretten, en dragen bij aan de unieke sfeer van de buurt.

Een van de meest iconische plekken voor straatkunst in Amsterdam is NDSM-werf. Deze voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord is uitgegroeid tot een broedplaats voor creativiteit en cultuur. De enorme, industriële ruimtes en de ruige, onbewerkte uitstraling van de werf vormen het perfecte canvas voor grootschalige kunstwerken. Hier vinden bezoekers werken van zowel lokale als internationale kunstenaars, met elke paar maanden nieuwe stukken die opduiken. NDSM-werf is een levend museum voor street art dat voortdurend evolueert.

Daarnaast heeft Amsterdam ook ruimte gecreëerd voor legale graffiti. Projecten zoals het Street Art Museum Amsterdam (SAMA) in Nieuw-West proberen straatkunst te legitimeren en te conserveren. SAMA werkt samen met kunstenaars om indrukwekkende muurschilderingen te creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook sociale en politieke boodschappen uitdragen. Dit museum zonder muren benadrukt het belang van straatkunst als een vorm van expressie en dialoog binnen de gemeenschap.

Tot slot draagt straatkunst in Amsterdam bij aan de toeristische aantrekkingskracht van de stad. Veel bezoekers komen niet alleen voor de beroemde musea en historische bezienswaardigheden, maar ook om de straatkunstscene te verkennen. Rondleidingen en workshops bieden toeristen de kans om meer te leren over de kunstenaars en de verhalen achter de kunstwerken. Straatkunst voegt een laag van ontdekking en avontuur toe aan een bezoek aan Amsterdam, en benadrukt de stad als een levendig centrum van moderne en traditionele kunstvormen.